Home                       Blog                      Pictures                        

Welkom op de blog van mijn vrijwilligersproject in Dehradun, Indië

10 dec 2007

Delhi bijzonderheden

Hey allemaal,

Ik zit terug even in Delhi voor een nieuw rondje sparren met de papiervreters van het immigratiebureau. Ik ga niet te veel meer schrijven, gewoon wat willekeurige dingen uit Delhi:

-Jongens die petanque spelen met hun mobiele telefoons.
-Een dertig meter hoog apengodbeeld (oh, heb ik dat al gezegd? Je zou het moeten zien).
-Een taxichauffeur die iemand aanrijdt en gewoon doorrijdt, wat blijkbaar doodnormaal is
-Boodschap in de metro van Delhi: 'please do not befriend any strangers'.
-De trein die, 2 uur in vertraging, op 100 meter van het station tot stilstand komt en daar doodleuk nog een half uurtje blijft staan.
-Een goochelaar-winkelier die vlugger dan je ogen kunnen waarnemen drie geldbriefjes in twee geldbriefjes omtovert en je met oscar-winnend gezicht meedeelt dat je te weinig betaald hebt.
-Een riksjah-wallah die je doodserieus probeert te overtuigen naar Agra te rijden, 100 km verderop, terwijl je eigenlijk slecht 100 meter verder moet zijn en je zijn diensten niet eens gevraagd hebt ('Connaught Place is closed today. Taj Mahal in Agra: centre of the world sir!').
-Trottoirs vol Nepali's die elk jaar tijdens de winter naar Delhi afzakken om warme kleren aan Indiers te verkopen.
-Een taxichauffeur die aan the great Indian novel werkt ('fucking india, all this fucking corruption').
-Nog een riksjah-wallah aan het station die je vraagt 50 roepies meer te betalen omdat hij parkeergeld moet betalen aan het station en je vervolgens doodleuk op sleeptouw neemt naar zijn voertuig dat ergens verderop in achtersteegje geparkeerd staat.
-Immigratie-ambtenaren die je vragen om ukraiense paspoorten voor hen te vertalen (blond=russisch?)
-Leurders die je komen vragen of ze je oren mogen uitkuisen, en daar zowaar gespecialiseerd materiaal voor hebben
-...

Never a dull moment in Delhi!

Foto's: Delhi

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Schitterend :). Hier moet je gewoon een boek van maken...

Anoniem zei

Hey Dennis, 't is echt een plezier om je reilen en zeilen in Indië te lezen! Zo'n wereld van verschil met wat wij hier dagelijks meemaken... ;-) Met ons gaat alles goed, al stilletjes aan ah aftellen naar de geboorte van uw neefje/nichtje (nog minder dan 70 dagen te gaan!). Ik slaap nu niet goed door minder comfort met mijn dikke buik, maar met kerst hebben we 2 deugddoende weekjes verlof. Thomas is wat te hard ah werken in Nederland momenteel (een aartje naar zijn vaartje?), maar de prioriteit is wel gericht op 't baby'tje, die er elke nacht lustig op losschopt in m'n buik! Sinds dit weekend staat de kerstboom er; ik veronderstel dat ze dat in Indië niet hebben? Ik mail zeker nog eens voor kerst, maar we zullen je alleszins missen met de feestdagen ook. Stuur dan maar eens een foto door waar je zelf op te zien bent he! ;-)
Liefs,
schoonzus & baby

Anoniem zei

Dennis,ik heb jouw verhaal over waar je nu leeft gelezen,het is een heel andere wereld dan hier.Ik begrijp dat je erdoor aangetrokken voelt!Alles is er veel eenvoudiger dan hier en die mensen om je heen geven jou voldoening!
Ik hoop van harte dat je je daar gelukkig en nuttig voelt!!! Ik zal in de toekomst jouw belevenissen verder volgen !
Hou je goed aldaar!!
Groetjes,
tante Trui.